10 Şubat 2012 Cuma

ISTANBUL FASHION WEEK- IFW DEDİKODULARI

Herkes IFW'de koleksiyonlar hakkında yazılar yazıp eleştriler yaparken benim canım davetlileri eleştirmek istedi.. Davetlilerden çok beğendiklerim olduğu gibi hiç beğenmediklerimde oldu.. İşte düşüncelerim...


Buse Terim'in blogunu ve paylaşımlarını çok beğeniyorum.. Bugüne kadar bu resimde gördüğüm ve gözümü rahatsız eden şeyi daha önce görmemiştim.. Belki de önceden doğru kıyafetleri seçiyordu. Buse Terim bu kıyafeti seçerek kendine fazlasıyla haksızlık etmiş..Basenini bu kadar ortaya çıkaran bir kıyafet tercih etmemeliydi. Baseni geniş olan bayanlar asla bu tarz kıyafetler tercih etmemeliler.. Ayakkabı ve çantası gündüz saatlerinde başlayan defile programları için bence uygun.. Ancak bir akşam daveti olsaydı bence çok spor ve ergen kaçardı diye düşünüyorum..

Buse Terim


Didem Antebi ve Fatoş Sarıgül... İstanbuldaki davetlerin vazgeçilmez isimleri.. Didem Antebi'nin pantolonu çok trend ve bir tasarım ürünü olduğu ortada...  Bel kısmı pantolonun tamamı ile güzel ve değişik bir görüntü sağlıyor. Ancak üzerine giydiği kolsuz yarım balıkçı beyaz ipek bluz hiç ama hiç olmamış.. Renk geçişleri çok sert olduğu için  gözümüzü yoruyor. Ben bu pantolonun üzerine siyahtan başka renk giyilmeyeceğini düşünüyorum.. Ayrıca ipek bluzun üzerine taktığı o kolye çok ama çok saçma olmuş.. Sivri burun ayakkabının agırlığına yakışır bir kıyafet olmamış hiç.. Fatoş Sarıgül, "ben bugün çok fazla özenmedim işten çıktım bi uğradım" havasındaki bu kıyafetiyle gözüme fazla ağır görünüyor. Ceketinin modeli çok güzel ancak içine giydiği boğazına kadar kapalı bluz beni bile daralttı buradan:) Saçlarının kıyafetine biraz alaturka kaçtığını düşünüyorum..Uçları dümdüz olsa daha hoş olurmuş..

Didem Antebi - Fatoş Sarıgül

 Didem Antebi ilk günki hatalarının farkında olucak ki ikinci gün biraz daha özenli bir kıyafetle gelmeyi tercih etmiş.. Diz altı kalem elbisesi çok güzel kendisinin güzel fiziğine de fazlasıyla yakışmış.. Ancak o ayakkabılar bu kıyafetin ağırlığını güzelliğini aşağılara çekiyor. Bir önceki resimdeki sivri burun siyah ayakkabıları giyseydi benden tam puan alabilirdi :)

Didem Antebi
 Fatoş Sarıgül'ün bu kıyafetini beğendim.. Kol kısımlarındaki deri ayrıntısı kıyafetin havasını arttırmış.. Saçlarının toplu olmasını tercih ederdim.. Ayakkabısı uygun.. Ancak çantasındaki beyaz serit çok alaturka..

Fatoş Sarıgül
 Fatoş Sarıgül'ün bu kıyafetini ise çok beğendim.. Pastel tonlarındaki morun tonları ve gri çok güzel görünüyor. Kolyesi de kıyafetiyle çok uygun.. Bu kıyafette hiç bir kusur bulamadım açıkçası.. Mor rengini de çok severim o yüzden beğendim belki de.. Her kıyafetin üzerine aynı saç modelinin olmayacağını birisi Fatoş Hanım'a hatırlatmalı..

Fatoş Sarıgül
 Meltem Cumbul'un o yüzündeki güzel gülümsemesi yeter.. Kıyafeti fazla aynı tonları içeriyor.. Kovboy bir havası var.. Zımbalı gömleği çok güzel ancak ya o gömleğin altına gömleği daha ön plana çıkaracak bir pantolon giymeliydi ya da gömlek başka renk olmalıydı.. Etnik tarza daha yakın olan bu gömlekle o çantasının alakasızlığı ise içler acısı.. Başka çantası olmayan kişi ancak bu kıyafetle bu çantayı takabilir diye düşünüyorum.  

 Yine hanım hanımcık yine çok elit... Onca abartan davetliler arasında Feryal Gülman dolabındaki sade kıyafetlerinden birini giymiş gelmiş gibi görünüyor. Fazla eleştirilecek bir şey bulamıyorum ancak normal günlerdeki şıklığının yanında bu kıyafeti çok normal kalıyor..


Burak Özçivit ve Ceylan Çapa...  İyi ki aşk yaşıyolar bunu bütün basının ve bütün herkesin gözüne sokmak ister bi havaları var bence.. Burak Özcivitin bordo tonlarındaki pantolonu çok güzel ancak üzerindeki kazak hiç olmamış.. Bisiklet yaka ince bir kazak daha hoş olurmuş.. Ceylan Çapa' nın kıyafetinin ise mini olması dışında bir özelliği yok.. Otururken bir daha dikkatli olmasını öneriyorum :)


Burak Özcivit- Ceylan Çapa
  Burcu Karabacak sanki 10 gündür bu davete hazırlanıyor gibi görünüyor. Saçlarını fazla abartı buldum.. Elbisesinin omuz kısımlarınki pencereler güzel düşünülmüş ama koluna düşen parçanın bolluğu hoş bir görüntü sağlamıyor. Kemeri ve ayakkabısı ise muhteşem.. Kıyafete bütün olarak baktığımızda güzel. Ama saçlarına bakmaktan kıyafete bakamıyorum orası da ayrı :)

Burcu Karabacak
 Eda Taşpınar dünya modasını çok yakından takip ediyor. Geçen gün Balmain'in koleksiyonunda yüksek belli şortun bir benzerini giymiş.. Üstüne de olması gerektiği gibi uzun kollu bir bluz tercih etmiş.. Altına opak çorap giyerek bu soğuk kış günleri için çok doğru bir harekette bulunmuş.. Tek eleştirim sort biraz daha yüksek belli olmalıydı ve göbek kısmına oturmalıydı.. Onun dışında bu acıların çocuğum pozu kendisine hiç yakışmamış.. Biz onu dik ve havalı görmeye alışkınız :)

Eda Taşpınar

İstanbul Moda haftasına gelen bayanlar düz sade kıyafetler giyelim ama biraz havalı ve agır dursun diye düşünüyor bence.. Hatta böyle düşünenlerin hepsi kıyafetlerinin belli bir kısmında deri ayrıntısını kullanıyor. Çünkü diğer türlü yeterince zengin zengin durmuyor :):) Eda Kosif'te böyle yapan bayanlardan bence. Mini eteği çan şeklinde değil.. Dapdar ve biraz daha kısa olmalıydı diye düşüyorum.. Ayrıca bir kolundaki bilezikten diğer kolunda da olmalıydı..

Eda Kosif
  Eda Kosif bu sefer alacalı bulacalı bir kıyafetle karşımıza çıkıyor. Bence saç rengine ten rengine gitmiş güzel bir kıyafet.. Bu sene çok moda olmasına rağmen çoğu bayan böyle çok karışık şekilli kıyafetleri giymeye cesaret edemiyor. Eda Hanım kendine yakıştırmış.. Hoşuma gitti..

Eda Kosif
 Elif Gönlüm'ün tarzı çok hoşuma gitti.. Giydiği yarı parlak pantolonu ve üzerine tercih ettiği kürk yeleği ile çok şık görünüyor. Pantolonun bel kısmının iki yanı yukarı bakıyor.. O kısımları aşağı çekip bu pantolonu öyle kullanmalı  diye düşünüyorum...
Elif Gönlüm

 Etel Hanım'ın baştan aşağı müthiş bir uyum içerisinde...Bu sene çok moda olan yaka ayrıntısını kullanmış ve yakasının rengiyle ayakkabısunun bantlarını uydurmuş.. Bu kıyafete clutch tarzı bir çanta alsaydı gözüme fazla ağır gelirdi.. İyiki bu çantayı takmış.. Saçları ve küpeleride çok hoş.. Hiç bir ayrıntıdan kaçmamış.. Çok beğendim..

Etel Baler
  Gül Saygı'nın sarı saçları ve iddialı bu kıyafeti ile dikkat çekici ve albenili geldi bana.. ben severim böyle büyük iddiaları o yüzden hoşuma gitti açıkcası.. Düzgün fiziğini ortaya çıkaran bu kıyafetin en hoşuma giden noktası ise iddiasının sadece deseninde olması  başka açık hiç bir yerinin olmaması.. tek beğenmediğim noktası ise ayakkabıları.. sivri burun bir ayakkabı bu kıyafeti daha iyi taşırdı diye düşünüyorum..


Gül Saygı
 Gül Saygı'nın bir önceki kıyafetini oldukça beğenmiştim.. Ancak bunun için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. Daha önceden bir düğünde giydiği elbiseyi burada da değerlendirmiş bir havası var.. Tek beğendiğim ayrıntı ise ayakkabılarının renkli olması..  

Gül Saygı
 Eveeet.. Işıl reçber.. Rüştü'nün karısı..  Işıl hanım' ın hep iddialı olmayı sevdiğini biliyoruz.. Ben kıyafetini saçını ayakkabılarını çok beğendim.. Özenli görünüyor.. Kolyesinin olmadığını düşünüyorum.. Bir de göğüs kısmındaki gariplik sizin de dikkatinizi çekiyor mu? Yoksa ben mi görüyorum sadece??

Işıl Reçber





5 yorum:

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

upssss
kadınların hepsi cok guzelmiş
buse terimi de görmek iyi oldu blogger olarak

didem antebinin ayakkabısını elbısesınden daha cok begendım

gül gölgeye de leopar gibi olan elbısesı cok guzel yakısmıs
kadın ınce uzun daha ne

Kokoshella dedi ki...

cnmmm teşekkür ederim yorumun için.. Bakım her şeyim ilacı şekerim :)

freedomfetish dedi ki...

biz gencleri en cok heyecanlandiran isim gul saygi oldu.ilk gun gorunce ikinci,ucuncu gun yolunu gozledik.suppper hatun.

Adsız dedi ki...

ışıl reçber midir nedir,kalecinin karısı kendini iyice sosyetik sanmaya başladı herhalde. bu kılıkla salı pazarından içeri giremez ama ifw'ye gitmiş kadın ahahahahaha çok komik.

Kokoshella dedi ki...

yorum yapanlarla ifw de olsaydık baya dedikodu dönerdi bence kızlar :):)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...